Poedercoating

Scharphof Coating is een professioneel bedrijf dat gespecialiseerd is in poedercoating. Wij bieden een breed scala aan diensten aan, van het poedercoaten tot latex spuitwerk, wij staan voor je klaar.

Een van de voordelen van het kiezen voor Scharphof Coating is onze ervaring en deskundigheid. Met meer dan 30 jaar aan ervaring in de industrie, hebben wij de kennis en expertise om de beste kwaliteit poedercoating aan te bieden.

Wat is poedercoating?

Poedercoaten, ook wel poederlakken genoemd, is een elektrostatisch proces waarbij poeder wordt aangebracht op metaal, aan de hand van een spuitpistool. Tijdens het uitharden worden de poederdeeltjes door de warmte eerst vloeibaar, daarna worden ze stroperig en tenslotte wordt het uitgehard tot een mooie, duurzame coating.

Poedercoating wordt voor het overgrote gedeelte toegepast op materialen van metaal. Hierdoor wordt het materiaal verduurzaamt en kan het veel langer blij. Naast dat poedercoating op metaal kan worden aangebracht, is het ook mogelijk om enkele kunststoffen of houten materialen te voorzien van een poedercoating.

De voordelen van poedercoating

  1. Een van de grootste voordelen van poedercoating is dat het een milieuvriendelijke methode is. In tegenstelling tot traditionele verfsystemen, gebruikt poedercoating geen oplosmiddelen of lakken die schadelijk zijn voor ons milieu. Bovendien is poedercoating een droge verftechniek, waardoor er geen overschotten of afval zijn die afgevoerd moeten worden.

    Poedercoating biedt ook een uitstekende bescherming tegen corrosie en weersinvloeden. De harde coating die ontstaat na het verhitten van het poeder, is bestand tegen roest, vocht en UV-straling. Dit maakt het ideaal voor gebruik in buitenomgevingen of in omgevingen waar corrosie een groot risico vormt. Poedercoating is tevens beschikbaar in een breed scala aan kleuren en finishen, van hoogglans tot mat, waardoor er veel creatieve mogelijkheden zijn.

Kies voor poeder coaten

  1. Poeder coating is een specialistische behandeling met een zeer strak eindresultaat als gevolg. Wil je meer informatie over poeder coaten? Of ben je benieuwd naar de prijzen? Je kunt geheel vrijblijvend een offerte aanvragen om meer te weten te komen over latex spuitwerk. Scharphof Coating is dagelijks bereikbaar op 06 30061904, of via de mail, op gerben@scharphofcoating.nl.